• Header Zorgboerderij

Onze visie

Onze visie en doelstelling

Wij vinden het belangrijk dat je je als kind bij ons thuis voelt. En dat je meedraait in ons gezin. Je krijgt bij ons door middel van vast dagritme rust en structuur aangeboden. Bij ons heb je de ruimte en de mogelijkheden om te spelen en om je zelf te ontwikkelen. Ons hoofddoel is dat je het fijn hebt. Maar dat betekent niet dat alles kan en alles mag. Recpect voor elkaar, voor de dieren en voor de natuur vinden wij erg belangrijk.
Een veilige plek, individuele aandacht, vaste begeleiding, huislijkheid en structuur zijn hierbij onze kernwoorden.

Een veilige plek:
Onze zorgboerderij moet voor jou een veilige plek zijn. Je moet je er thuis voelen en het naar je zin hebben. Bij ons betekent veilig dat we voor je zorgen en dat we zien waar jij behoefte aan hebt. Ook ons terrein is veilig. We hebben duidelijke herkenningspunten en wonen aan een doodlopende weg met weinig verkeer.

Individuele aandacht:
We stemmen af op de behoeften van de kinderen. Bij ons op de zorgboerderij noemen we deze behoeften ondersteuningsbehoeften. We werken oplossingsgericht. Dat wil zeggen dat we kijken naar wat je wél kan in plaatst van wat je niet kan. We vinden het ook belangrijk dat je even iets voor jezelf kan doen als je daar zin in hebt. Zonder dat je last hebt van anderen. Ook vinden we persoonlijke gesprekjes belangrijk, zodat je persoonlijke dingen kan vertellen.

Vaste begeleiding:
De begeleiding wodt door Mariëlle, Luc, Dineke en Jeroen gegeven. Hierdoor ontstaat er een rust bij de kinderen doordat ze bekent zijn met de begeleiders.
Ook kunnen we worden bijgestaan door vrijwilligers en stagiaires. 

Huislijkheid:
Het logeren en de dagbesteding vind plaats in ons logeerhuis. Dit is huiselijk en gezellig ingericht. Hierdoor wordt een veilige en stabiele situatie gecreeerd.

Structuur:
We werken met een planbord. Dit planbord wordt aan het begin van het weekend of de dag doorgenomen. Hierop staan de activiteiten die we deze dag gaan doen. Het planbord bestaat uit herkenbare pictogrammen met tekst. Daarnaast zorgen we er voor dat de pauzes en het middag- en avondeten op vaste tijden gebeurt. Ook ziet de indeling van de dag er nagenoeg het zelfde uit zodat het dit duidelijkheid en veiligheid biedt.

Nieuws

 • Boeken voor seizoen 2024

  Er kan weer geboekt worden voor seizoen 2024 Ons  boekingsprogramma sta...

  Lees meer
Meer nieuws
 • Boerderij-camping

  Boerderij-camping

  Je hart ophalen door te kamperen bij de boer? Dat doe je goed bij SVR-camping Grenszicht in het Overijsselse Radewijk!

  Lees meer
 • Zorgboerderij

  Zorgboerderij

  Weekend- woensdagmiddag en vakantie (logeer)opvang voor kinderen met ADHD, autisme of verstandelijke beperking

  Lees meer
 • Kinderfeestjes op de boerderij

  Kinderfeestjes op de boerderij

  Op de boerderij is het altijd een feestje!

  Lees meer
 • Activiteiten

  Activiteiten

  Boerengolf, frisbeegolf, maïsdoolhof! Met of zonder arrangement... gegarandeerd een leuke dag voor jong en oud!

  Lees meer